my b'day

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 23, 2012

sabah trip

hi everyone...,,,
hari ni saya nk cerita tentang perjalanan saya ke sabah....
best sangat sebab kali pertama naik kapal terbang.....masa
nk berlepas tu ade la takut...tapi lepas tu ok je...ok cukup...
sekarang ni nk cerita tentang sabah...
saya n hanis,iman,bg fendi n my sis...bertolak
dari melaka nk gi lcct pukul 8:30..pastu kitorang singgah at r&r seremban
coz nk toupop touch n go...so abg fendi je ang turun...pastu
di beli kit kat air then, dia baar duit toupop n kitkat n air tadi...dah bayar
pas2 cashier tu bagi baki je kad dia x bagi then bg fendi ingat dia bli kit kat n air je...dia
buat je tak tau lepas tu dah jalan dia nk kluar kan kitkat dalam poket dia...dia
teringat tadi cashier tu x ade bagi kad touch n go...so dia berhenti...semua
cemas...las las ade sos bg fendi pon tel sos...pastu sos kata peronda ade kerja sikit so abg
fendi terpak sa bayar 45.oo...balik tu baru my parents gi ambil...terpaksa my mother melintas jalan
yang besar tu...
ok ni dah chek in apa semua...kitorang trus naik kapal terbang...dah tak sempat nk gi makan...
then dah berlepas time tu seram gilerrrr.. memang la coz first time kan...ok ats kapal terbang kitorang beli
pencil,pen pilot,ace meal,puzzle bentuk kapal terbang.,magnet...semua nya comellll..pastu kt atas kapal terbang
masa dah nk sampai ade seorang pramugari n bagi semua budak kecil baju t-shirt....so i pon dapat...hanis kata ..."mama, nnty kita naik lagi eh kapal terbang..nnty dapat baju lagi..." hahaha
ok dah sampai jew kitorang trus ambil gambar...pastu ambil beg ...mak lang,pak lang n aniq adalah pemandu kitorang  dah sampai... so dah ambil dia kitorang pergi ke pasar beli ketam,sotong n macam-maacam....pastu dah letih kitorang trus balik rumah...ecehhh macam ade rumah sendiri pula..
apa yang terjadi esoknya,lusa..?? mlm nnty saya sambung....!!!


hai..,,,booommmm..!!!!meletup...takut saya dengar bunyi bom tu...bukan nya satu hari tapi tiap-tiap hari saya dengar bunyi bom tauuuu...hahaha tak ade la mana ade orang yang main bom...ni bukan di palestinnnn...kkkkk ayah saya yang ******...hahha
ok ni nak sambung episod yang ke.....222222.... eh berapa banyak 2 kau....??? satu cukup...
dah balik rumah kitorang pon mandi,masak..tapi bukan semua yang masak 2 orang je...masakan boleh tahan saya bagi 41/2 bintang...dah mandi n makan kitorang layan vanila coklat....besttttt...lepas tu saya tidooooo
esoknya tu kitorang dah sarapan...kitorang gi rumah terbalik..,besttt..sebab ape rumagh tu terbalik...??? sebab budak tu nakal sangat...dah nakal bapak dia marah marah tapi dia tetap nkl...so bapa dia terbalik kan rumah.....pastu sesapa nk masuk kena ketuk gong...donggggg
esoknya kitorang gi kaki gunung kinabalu...sejuk gilerrr macm kat cameronn....then kitorang gi banyak tempat kat sana...balik gunung kitorang gi ke air panas kinbalu...pastu hujan so tak dapat mandi air panas...kitorang pon kluar dengan perasaan yang sedih....air panas pon nak sedih ke...mandi je kat rumah...lagi panas...hahahathen kitorang tengokkk... bunga ape terbesar di malaysia...???? ra...ra....rambutan..hahahahaha...tu hanis kata...tapi klu saya kata bunga terbesar ialah bunga rafflesia....bunga tu nk besar kena tunggu 9 bulan tapi klu hidup 1 minggu je plik kan....then kitorang pon sampai rumah dah nk maghribbb...ha...dah cerita banyak banak tak cakap pon kitorang tidur kat mana...kitorang tido kat kem lok kawi...kt sana kau balik mlm mlm pon ade askar jaga pintu gate tau.....kt sana kul 7 mcm kul 9..lagi best kalau gi time puasa...ahhahathen kitorang gi air berirama,..best sgt...then kitorang gi karamunsing kompleks...pasar philiphen....sedap juga makan kat sana...kat sana ade banyak kedai makan klu lalu satu kedai mesti dia cakap ni...."akak,abang makan disini de ikan udang sotong dan macm2 lagi..." hahaha kt sana ade latok..hanis suka sangt latok..latok tu hanis pangil anggur kecil...esoknya kitorang gi borong kain pelikat lalalalala...kerongsang....gelang...pastu ikan masin untuk abg am...hahahaha
esoknya tu kitorang gi kota kinabalu international airporttt.....mmg malas nk balik...tapi apa kan daya...dah beli tiket...nggeeeeee... kitorang nk bagun cepat ...tapi.....lambat...kitorang terpaksa makan kfc...then kitorang dengar annoucment..flight yang bernom bor ak5118.....apa-apa...kitorang nk tercekik makan tu...lastly kitorang dah berklari lari nk check in..kitorang trus masuk nk tungggu kapal terbang sampai...punya le lama nk tunggu lasly ku 11:00 baru sampai...ramai orang beratur nk balik...then sampai je kt lcct kitorang trus gi toilet....bukan dlm flight tak ade toilet tapi takut nk masuk toilet tu...ahahaahaha dah selesai beg pon dah di ambil...kitorang cari bonda dan ayahanda....pastu kitorang selamt sampai ke kampong pulai....
 bye.........


No comments:

Post a Comment