my b'day

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, August 25, 2011

SeLAMAt HaRI raYa....

selamat hari raya maaf zahir dan batin
selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua umat islam di malaysia atau di luar negara...x lama lagi kite dah pun menyam but 1 syawal lepas tu 2syawal lepat tu 3syawal and 4,5,6,7,8,9 -> sebulan...hari ini 25/8/11 bersamaan dengan 25 ramadan 2011.
tadi ada imam makkah dtg sekolah pulai...dia buat solat hajat dgn murid tahun 6 ceria,cerdik,cerdas and cemerlang...kitorang salam dia then ada bau sesuatu kt tangan masing -masing..(ada bau minyak wangi atar) ada imam 1,dgn kawan dia 1..dia pandai cakap melayu mcm ni : -

imam makkah :- assalamualaikum
kitorang : waalaikumusalam (dgn serentak)

then tgh salam kitorang kena cakap doakan saya,tiba giliran saya salam imam tu dia kata belajar bik-baik ye...
lepas tu dah habis salam imam tu buat la solat hajat..masa dia nk balik...dia sempat lagi singgah dan cakap

imam makkah :- belajar rajin -rajin
kitorang ya (dgn angguk kepala)
imam makkah :- dgr cakap cikgu
kitorang :- ya (dgn angguk kepala)
imam :ingat pesanan itu
kitorang :- baiklah
imam:- assalamualaikum
kitorang:- waalaikumusalam

pastu dia jalan...
the and

Monday, August 8, 2011

Sunday, August 7, 2011

nurul huda irwan -> farsyah aqilah nodin

u are my best friend . if anything happens to me , don't forget about me . if anything happens to u , i won't forget about u . promise me that our *FRIENDSHIP* will last forever . promise me . post this on 15 people's wall . if u get 7 back , u are a true friend . ♥ friendship ♥

Friday, August 5, 2011

no 1. clipart
ice-cream



no.2 clipart
sky


no 3.
panda


tidak hadir ke sekolah

tidak pergi sekolah agama....
hari ini x gi sekolah agama sebab penat sangat..lepas balik sekolah terus tukar baju,main lattop dan tidurrr zzzzzzzzzzzzzzzzz.ah, kite tukar topik...semalam korang berbuka menu ape?saya berbuka menu mee goreng,asam pedas,daging sambal dan airmilo ais...hari ini korang mkn ape?saye x tahu lagi...



selamat berbuka

menu bersahur...

setiap kali sahur saya akan makan maggi....sedappppp..korang setiap kali sahur makan ape?mungkin hari ini sahur makan nasi lemak kot....selamat berbuka dan selamat bepuasa di bulan yg mulia ini.....<3<3<3<3

Wednesday, August 3, 2011

cartoon animated gif s

no 1. fairy


no 2. mickey mouse



yummy...choclate cake...

ermmmm,sedapnya dapat makan kek coklat,hahahaha dah la lapar ni sebab baru balik dari smbahyang terawikh...


ni kek coklat yg saya buat..
suprise ...!!!


cantik x?

jom menari bersama-sama !!!

jom kite menari bersama sama...ikut rentak saya...


kiri,kanan,pusing!!!!!!

Monday, August 1, 2011

ikan bawal masak lemak cili padi...

Bahan-bahan ( 4 org mkn )

  • Ikan bawal sederhana besar 3 ekor (dipotong 2)
  • Bwg merah 2 ulas
  • Halia
  • Serai sebatang dititik
  • Daun limau purut
  • Santan Pekat 1 1/2 cawan
  • Asam Gelugor 2 keping
  • Daun Kunyit
  • Serbuk Kunyit
  • Cili padi ikut selera

Cara-cara

  1. Bersihkan ikan bawal (terpulang samada nak di goreng atau tidak)
  2. Tumbuk bwg merah,halia,cili padi dan tumis dlm kuali dgn minyak yg sedikit
  3. Apabila bahan tumisan td kekuningan naik bau, masukkan ikan,santan sedikit demi sedikit taburkan sedikit serbuk kunyit, daun limau purut,serai,daun kunyit dan asam gelugor
  4. Biarkan mendidih dan masukkan garam secukup rasa
selamat mencuba & selamat berbuka