my b'day

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 22, 2011

holiday at penang....

tahun ni school holiday at penang best coz dapat gi pesta penang...kt sana mcm mcm ade , i-city pon ade taw,bukan nya x ada tapi ada..nk tgk gambar kt sana x ...

 jommmm


ni errrrrrgggghhhhh.....


ni x-coaster..mmg x nk naik lagi..






wif angry bird..


2 ekor burung marah...huhuhu




my mom , my sis n my niece..





alamak gelap...


cantik x bunga yg i tanam ni...????




menakut kan....


wif hanis


ni lagi menakutkan...


ni besttt...

ni lah gambarnya..





Tuesday, December 6, 2011

Farish Nur Iman 1st birthday party....!!!!

aritu ade buat birthday party untuk budak yg  tembam...lepas tu dapat banyak hadiah...
dah tak tau nk tulis apa...so kite tgk gambar je la..


happy birthday...!!!!


banner yg sgt cute..!!


ni cake yg paling cute...<3 <3


 ni la doorgift..


i like..

nnty i sambung balik ye...



Thursday, November 10, 2011

yuhhhhuuuuuu....!!!!

yessssssssss, dapat no 1....best giler..nombor dua budak biasa ika, no tiga zulaizat, yg pertengahan no. 1 tu dah dapat no 6....hahahaha padan muka..rasakan kuasa farsyah...masa tu juga, bercerita lawan 4 cs pon no 1...mengarang je no 3......ermmm tapi x kisah apa pon cemerlang..yuhoooo...terbaek..............!!!!!!

          i like :-) i like :-) i like :-)

Friday, October 28, 2011

My bIrThDay ParTY

OK NI NAK CERITA TENTANG B'DAY PARTY....SEBENARNYA B'DAY PARTY NI 10/7...TAPI LUPA NK UPLOAD GAMBAR HUHU..
                                            NK TENGOK GAMBAR...????
ini baby comel...iman


alis & mardiah is my fwen


my fwens..

ok,,upload ni dulu,k ada lagi tapi mls nnty sambung...







                                               

peperiksaan akhir tahun....

hallluuuuuu, dah lama x update blog (bukanye lama sangat pon)...ermmm minggu lepas semua sekolah jawab peperiksaan akhir tahun....takutnya tgk markah mt,bm1,bm2,kh,bi,pj,mz,sv, & lain-lain..markah boleh tahan la..tapi sorang pon x dapat 5A (bukan upsr)....saya dapat 4A 1B.....b- bi..x pe janji dapat no.1 or 2...3 bolehla bolehla....

Thursday, October 13, 2011

13 /10/11



bestnya semalam,tapi ade yg tak best sebab kuning last ( T _T )...merah first,biru second,hijau third....merah main tipu orang kena duduk kan belon untuk letup kan tapi cikgu pakai pin..tu sebab merah first.....dah la kalah nk wat camana tahun lepas pon last.....ermmmmm

Wednesday, October 5, 2011

latihan sukan akhir tahun

 dah lama x update blogkan...tapi x ade lame sangat.rabu and khamis semua murid sk pulai akan mengadakan sukan akhir tahun..rumah sukan saya warna kuning kerabad diraja...huhuhu.ok ni nk cita sikit.. cercite ceciter.pada suatu hari......tadi dekat sekolah ada kemalangan dah 3/4 kali dah berlaku ...kemalangan berlaku tetap sama time lompat jauh.. tadi ciin (solihin)dia lompat jauh tapi masa time rehat...time waktu rehat mmg takut gile..kitorang tgh mkn tiba tiba tgk ada ambulans mmg terkejut la...pastu kawan kata ciin terseliuh...teperanjat sgt....dia masuk hospital, and kena bedah kaki,mak dia pulak kena bedah telinga tak tahu kenapa...yg penting kuning mesti menang....hahahaha :)

Tuesday, September 20, 2011

july 16


JULY 16
16 julai saya pergi ke penang jumpa kakak saya di bayan lepas,penang..saya pergi ke Bukit Bendera (Penang Hill).best sangat . bila tiba diatas kitorang ape lagi bergambarlah....keadaan di sana agak sibuk biasa tempat pelancong la kata kan...lagi best masa gi Cameron Highlands...best sangat sejuk sangat kat sana macam dimana kita pergi disitu ade air-con.hahahahaha....saye beli pencil case,t-shirt strawberi,pokok anggur,pokok bunga,teh,bantal strawberi dan sebagainya....kitorang menginap di VILLA DAHLIA....malam-malam kitorang gi pasar malam kat cameron..bukan kat melaka je ade kat Cameron pun ade....


tea.!!!tea..!!!tea...!!!!


ni gambar dgn kakak <3<3<3




ni gambar @ penang hill


ni abg am & kak uda


ni mak & ati



Monday, September 19, 2011

my sis wedding day

17/ 9/ 2011 : tarikh akk ku kawen,akk ku masa tu comel,cantik & mcm ratu...tapi sehari je sbb kn raja sehari..mlm nikah tu dgn 1 lafaz sahaja akk ku  dh jadi isteri yg sah...pada mlm tu akk ku pakai baju nikah warna krim ,pada mlm tu juga akk ku pakai baju songket warna oren..dia pakai sanggul lintang,siang tu masa sanding dia pakai baju warna pink hijau...so sweet

                       

time potong kek
                              


cantik....



baju korea






                                                               abg am <3 kak uda





salam....





mlm berinai....




                                          

project maksu ,hanis 'n' iman

ni project hanis ,maksu & iman


first picture:- police girl.her name is hanis najwa.



dia sgt nkl.. dia gemok sgt...haha
tapi skrg dia dah kurus tapi berat juga mcm beras..hahaha
dia ade seorang adik comel sgt budak tu sekarang dia 
dah besar dah 9 bulan
nama dia  farish nur iman
nama gelaran dia iman

ank sapa la ni ??comey kan mcm ratu hahahaha (perasan )ni saya farsyah aqilah nodin
10 thn...

ni saya 'n' amera
  




                                                    
                               

Friday, September 9, 2011

cikgu yunus ...!!!cikgu..!!!!cikgu...!!!

cikgu yunus..!!!!cikgu yunus..!!!cikgu yunus..!!!..pada 9/9/2011 cikgu yunus dtg kerumah saya masa tu semua akn pakai tudung hahahah sebab takut...masa tu dlm rumah tu hnya ade 5 orang (hanis iman,saya,along,ati)mak and abah masa tu gi menjemput kt umah cikgu hjh zainab....mmg terkejut msa tu...tak pernah pon tgk die dtg raya kt umah..hahahaha

hari raya..!!

assalamualaikum..
hari raya dah pun tiba sekarang hari raya yang ke 12 (10 /9/2011).tahun ni gambar raya x banyak...tahun ni kitorang sekeluarga pakai baju kurung tema kelabu pink....x lupa juga semalam bufday hanis...and kelmarin bufday along...happy birthday ....hari rabu and jumaat kite jadi postgirl..hahahakena hantar kad jemputan ke majlis perkahwinan ika & ikram.

Thursday, August 25, 2011

SeLAMAt HaRI raYa....

selamat hari raya maaf zahir dan batin
selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua umat islam di malaysia atau di luar negara...x lama lagi kite dah pun menyam but 1 syawal lepas tu 2syawal lepat tu 3syawal and 4,5,6,7,8,9 -> sebulan...hari ini 25/8/11 bersamaan dengan 25 ramadan 2011.
tadi ada imam makkah dtg sekolah pulai...dia buat solat hajat dgn murid tahun 6 ceria,cerdik,cerdas and cemerlang...kitorang salam dia then ada bau sesuatu kt tangan masing -masing..(ada bau minyak wangi atar) ada imam 1,dgn kawan dia 1..dia pandai cakap melayu mcm ni : -

imam makkah :- assalamualaikum
kitorang : waalaikumusalam (dgn serentak)

then tgh salam kitorang kena cakap doakan saya,tiba giliran saya salam imam tu dia kata belajar bik-baik ye...
lepas tu dah habis salam imam tu buat la solat hajat..masa dia nk balik...dia sempat lagi singgah dan cakap

imam makkah :- belajar rajin -rajin
kitorang ya (dgn angguk kepala)
imam makkah :- dgr cakap cikgu
kitorang :- ya (dgn angguk kepala)
imam :ingat pesanan itu
kitorang :- baiklah
imam:- assalamualaikum
kitorang:- waalaikumusalam

pastu dia jalan...
the and

Monday, August 8, 2011

Sunday, August 7, 2011

nurul huda irwan -> farsyah aqilah nodin

u are my best friend . if anything happens to me , don't forget about me . if anything happens to u , i won't forget about u . promise me that our *FRIENDSHIP* will last forever . promise me . post this on 15 people's wall . if u get 7 back , u are a true friend . ♥ friendship ♥

Friday, August 5, 2011

no 1. clipart
ice-cream



no.2 clipart
sky


no 3.
panda


tidak hadir ke sekolah

tidak pergi sekolah agama....
hari ini x gi sekolah agama sebab penat sangat..lepas balik sekolah terus tukar baju,main lattop dan tidurrr zzzzzzzzzzzzzzzzz.ah, kite tukar topik...semalam korang berbuka menu ape?saya berbuka menu mee goreng,asam pedas,daging sambal dan airmilo ais...hari ini korang mkn ape?saye x tahu lagi...



selamat berbuka

menu bersahur...

setiap kali sahur saya akan makan maggi....sedappppp..korang setiap kali sahur makan ape?mungkin hari ini sahur makan nasi lemak kot....selamat berbuka dan selamat bepuasa di bulan yg mulia ini.....<3<3<3<3