my b'day

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, May 8, 2012

origami time...

hello,everyone
tgh buat ape tu...?? saya tgh buat satu origami...ape origami tu..???origami tu yang korang buat kapal terbang tuuu...tu namanya origami...k sekarang ni saya baru sahaja buat origami rose tapi yg easy je,klu nk rose yang betul 2 pergi ke taman seribu bunga n petik dari situ klu ade n bagi petik...huhu...k.
lihatlah....

ni lah bunga ros ku...


klu nk cuba klik sini-------- http://www.origami-instructions.com

bye..

                                                       

                                    

Friday, March 23, 2012

sabah trip

hi everyone...,,,
hari ni saya nk cerita tentang perjalanan saya ke sabah....
best sangat sebab kali pertama naik kapal terbang.....masa
nk berlepas tu ade la takut...tapi lepas tu ok je...ok cukup...
sekarang ni nk cerita tentang sabah...
saya n hanis,iman,bg fendi n my sis...bertolak
dari melaka nk gi lcct pukul 8:30..pastu kitorang singgah at r&r seremban
coz nk toupop touch n go...so abg fendi je ang turun...pastu
di beli kit kat air then, dia baar duit toupop n kitkat n air tadi...dah bayar
pas2 cashier tu bagi baki je kad dia x bagi then bg fendi ingat dia bli kit kat n air je...dia
buat je tak tau lepas tu dah jalan dia nk kluar kan kitkat dalam poket dia...dia
teringat tadi cashier tu x ade bagi kad touch n go...so dia berhenti...semua
cemas...las las ade sos bg fendi pon tel sos...pastu sos kata peronda ade kerja sikit so abg
fendi terpak sa bayar 45.oo...balik tu baru my parents gi ambil...terpaksa my mother melintas jalan
yang besar tu...
ok ni dah chek in apa semua...kitorang trus naik kapal terbang...dah tak sempat nk gi makan...
then dah berlepas time tu seram gilerrrr.. memang la coz first time kan...ok ats kapal terbang kitorang beli
pencil,pen pilot,ace meal,puzzle bentuk kapal terbang.,magnet...semua nya comellll..pastu kt atas kapal terbang
masa dah nk sampai ade seorang pramugari n bagi semua budak kecil baju t-shirt....so i pon dapat...hanis kata ..."mama, nnty kita naik lagi eh kapal terbang..nnty dapat baju lagi..." hahaha
ok dah sampai jew kitorang trus ambil gambar...pastu ambil beg ...mak lang,pak lang n aniq adalah pemandu kitorang  dah sampai... so dah ambil dia kitorang pergi ke pasar beli ketam,sotong n macam-maacam....pastu dah letih kitorang trus balik rumah...ecehhh macam ade rumah sendiri pula..
apa yang terjadi esoknya,lusa..?? mlm nnty saya sambung....!!!


hai..,,,booommmm..!!!!meletup...takut saya dengar bunyi bom tu...bukan nya satu hari tapi tiap-tiap hari saya dengar bunyi bom tauuuu...hahaha tak ade la mana ade orang yang main bom...ni bukan di palestinnnn...kkkkk ayah saya yang ******...hahha
ok ni nak sambung episod yang ke.....222222.... eh berapa banyak 2 kau....??? satu cukup...
dah balik rumah kitorang pon mandi,masak..tapi bukan semua yang masak 2 orang je...masakan boleh tahan saya bagi 41/2 bintang...dah mandi n makan kitorang layan vanila coklat....besttttt...lepas tu saya tidooooo
esoknya tu kitorang dah sarapan...kitorang gi rumah terbalik..,besttt..sebab ape rumagh tu terbalik...??? sebab budak tu nakal sangat...dah nakal bapak dia marah marah tapi dia tetap nkl...so bapa dia terbalik kan rumah.....pastu sesapa nk masuk kena ketuk gong...donggggg
esoknya kitorang gi kaki gunung kinabalu...sejuk gilerrr macm kat cameronn....then kitorang gi banyak tempat kat sana...balik gunung kitorang gi ke air panas kinbalu...pastu hujan so tak dapat mandi air panas...kitorang pon kluar dengan perasaan yang sedih....air panas pon nak sedih ke...mandi je kat rumah...lagi panas...hahahathen kitorang tengokkk... bunga ape terbesar di malaysia...???? ra...ra....rambutan..hahahahaha...tu hanis kata...tapi klu saya kata bunga terbesar ialah bunga rafflesia....bunga tu nk besar kena tunggu 9 bulan tapi klu hidup 1 minggu je plik kan....then kitorang pon sampai rumah dah nk maghribbb...ha...dah cerita banyak banak tak cakap pon kitorang tidur kat mana...kitorang tido kat kem lok kawi...kt sana kau balik mlm mlm pon ade askar jaga pintu gate tau.....kt sana kul 7 mcm kul 9..lagi best kalau gi time puasa...ahhahathen kitorang gi air berirama,..best sgt...then kitorang gi karamunsing kompleks...pasar philiphen....sedap juga makan kat sana...kat sana ade banyak kedai makan klu lalu satu kedai mesti dia cakap ni...."akak,abang makan disini de ikan udang sotong dan macm2 lagi..." hahaha kt sana ade latok..hanis suka sangt latok..latok tu hanis pangil anggur kecil...esoknya kitorang gi borong kain pelikat lalalalala...kerongsang....gelang...pastu ikan masin untuk abg am...hahahaha
esoknya tu kitorang gi kota kinabalu international airporttt.....mmg malas nk balik...tapi apa kan daya...dah beli tiket...nggeeeeee... kitorang nk bagun cepat ...tapi.....lambat...kitorang terpaksa makan kfc...then kitorang dengar annoucment..flight yang bernom bor ak5118.....apa-apa...kitorang nk tercekik makan tu...lastly kitorang dah berklari lari nk check in..kitorang trus masuk nk tungggu kapal terbang sampai...punya le lama nk tunggu lasly ku 11:00 baru sampai...ramai orang beratur nk balik...then sampai je kt lcct kitorang trus gi toilet....bukan dlm flight tak ade toilet tapi takut nk masuk toilet tu...ahahaahaha dah selesai beg pon dah di ambil...kitorang cari bonda dan ayahanda....pastu kitorang selamt sampai ke kampong pulai....
 bye.........


Monday, March 12, 2012

so excited....

hi.,,
hari ni saya excited sangat coz esok saya dak nak terbang....bestnya..ni kan first time naik kapal terbang,so excited lebih kit..tapi yang tak sukanya kena bangun awal..lagi,esok saya bertolak kul 1:30 ptg...so sampai kul 3;30 ptg....sapa tgk berita...semalam...???semalam kan ade berita tentang rumah terbalik...so klu ade masa kitorang akn pergi ke sana....k lah dah ngantok....bye2 god night...!!!!!

Friday, March 9, 2012

kelas tambahan

alamak...seram nihhh ada kelas tambahan.....!!!! bila..???isnin....pukul berapa???? 3-4 petang....seram nihhhh
malas la nak pergi kelas tambahannnnnn...klau tak pergi saya ambil nama....errrrrgggghhhh geram nihhhhh 
( T_T) ehhhhh nangis plak....dont worryyyyy,coz esoknya i naik kapal terbang....acehhhh...aceh..???? kenapa aceh plak...????entah la....lagi nak cakap apa lagi....erm rasanya dah tak ada nak cakap apa-apa lagi so
bye bye....

Tuesday, February 28, 2012

maulidur rasul....

hai,,,
apa khabar...???baikkkkkk....ok hari ni nak cerita pasal pertandingan maulidur rasul.... 
sebenarnya maulidur rasul dah lama, masa 25-2-12 masa jom heboh tuuuuu.kitorang                                          tak macam orang lain...kita pergi sambut maulidur rasul tapi dia pergi jom jom                                                jom jom kita heboh hebohhhhh....

 

 

ok bye




sabah,i'm coming...

assalamualaikum,
hiok today want tell on sabah.you have gone to sabah.?? I not yet but Igoing to go over sabah in 13 mac. go there along with my sistermy brother in-law and two people niece .I stay there for days.






impatient feeling him want to go there travel by car.must be increaseaircraft not are going up car on the other hand.if rise car how want acrosssouthern china sea.hahahaha
                                     



                               
                 air asia


 

sabah i'm coming